Werden wir Helden für einen Tag

Home | About | Archive

講書/雀運

Posted on Dec 11, 2006 by Chung-hong Chan

好耐無講書,昨晚也因為太緊張講得差,睡得不好。兩點幾就醒來了。
晨早返工六點幾出門口,為了八點鐘要講堂書。
臨出門口才發現,iBook 個 External Display只支援Mirroring,不支援Presenter screen,即時裝了這個東西。iBook即時變成了Powerbook。
返到Office,七點四。即時去搞個Projecter。用Bluetooth電話做無線Remote,但又試過在Present前斷線。幸好講書時沒有斷線。
九點幾先講完,聽眾係醫生,不過反應不錯。
* * *
星期六日,週圍去。不過沒有怎樣坐車,只是leg-turismo同踩單車。
我們買了些迷彩網布,蓋著自己,令小鳥見不到我們。
可能因此,這個星期鳥運唔錯。
在非米埔地區見到三隻BFS,而且拍到。也見到幾次Kingfisher。


Powered by Jekyll and profdr theme, a fork of true minimal theme