Werden wir Helden für einen Tag

Home | About | Archive

白金升降lift 要搞搞red hot hit

Posted on Oct 13, 2005 by Chung-hong Chan

假如Mac mini可以裝Front row,而且出電視,這將會是超勁的Media center,甚至可以打敗XBMC在我心中的地位。
不過肯定的是,假如我個living room要upgrade影音系統,我一定不會再買電視/DVD機。買部iMac G5幾多錢?重靚仔過市面的LCD電視。
Steve Jobs個想法其實正確。人係不應該要追住電視台個時間表睇電視。現在iMac買劇來睇、鼓吹睇DVD(可以係Apprentice, The X Files等等電視節目)、上網睇新聞、睇Videocast etc,卻總係無TV Tuner,正如iPod無需要有FM tuner,我個人認同Apple這個做法。現在我除了早晨睇香港早晨、搭車睇有線新聞、食飯做家庭背景聲音的電視劇之外,真係很久沒有追住電視台個時間表去睇電視。房的電視99.95%時間是用作XBMC、睇DVD和打機。


Powered by Jekyll and profdr theme, a fork of true minimal theme