blog 界熱話指數 - 科技玩物篇

1. Showtime

iPod Shuffle好吸引。不過我們已有三台iPod、一台Palm、一台Palm電話,件件都播mp3。
iPod Game方面,nikita建議我下載Tetris。我認為Zuma好玩,但其實NDS我有齊Tetris DS及瞬感。

無機會玩新玩具,不如我又講句「好失望」,無Widescreen iPod、無iPhone、無Core 2 Duo MacBook Pro/MacBook、無Newton、無Quicktake...

2. Google Office

啊...欠....還有那單香港Google員工的新聞...啊...欠...我識人在VMWare做,以前在HP工作,佢都應該見報,甚至在中大港大開座談會。

blog 界寒流指數 - 娛樂篇

1. Britney Spears生個仔

無人想知

2. Al Gore來港

咪仲勁過個香港Google員工?

3. C丹決戰馬達拉斯

而家好似興講歐聯。世界盃,Out晒啦!

本週挑戰歌 - 氣像篇

1. 今早如果早掛紅雨就唔駛返工(本來想響呢度停,但發現政治不正確,於是加多幾個字)...途中咁辛苦啦。

See also: K Post 喪寫