1. dirtydots
    黑開有條路o架屌那星。
    我自己買乜很機都壞,我都算很數。你壞公司機?我要頂鑊架。一係爛畫面,一係就pop-up windows死機。似係Video ram壞。但Hardware test話無事。唯有爛畫面都照用。最怕突然死機。現在乜春Visual effect都關了,甚至Dashboard都kill埋。
    返唔返屋企、剪唔剪片、做唔做功課、夠唔夠錢洗、轉唔轉工等等問題已經夠煩。加埋呢個壞機,呢野真係大很鑊。
  2. 愛上這種Powerpoint式多睪丸高度多元式point form智能blog表現方法。
  3. 我喜歡搞一大輪後,Video Podcast在深夜推出的感覺。有點像生仔(雖然我未經歷,而且無可能經歷)。最近與友人常常討論,為何Video Google可以收錄有如此多外國人無嘗拍攝的parody home video。可能因為外國人空閒時間多,而我們卻有不同的藉口、責任,令我們沒有那一種閒情去做這些parody去自我實現,娛人娛己。相機、有拍攝功能的電話、DV,我想香港如此多prosumer,可能香港的銷量是全球頭十位高也說不定。但我們鮮見有人有閒情又夠薑夠雷去拍Fans movie、home video、Video podcast,甚至拍個Numa Numa。我們可能用很多這些裝置,但我們怕表達自己,又或將自己拍的東西放上網,要講有無成本效益,有無錢賺。
  4. 無電視遊戲打,在Palm上用模擬器打Gameboy的Megaman World。用「無限復活」(Realtime save)攻到最後大佬。Palm最近成為我的解悶機器。